Поморие

е прекрасен град и курортен център, който съчетава лятна почивка на море и лечебни процедури с единствена по рода си лечебна кал. С удоволствие можете да се възползвате от различни услуги и развлечения, масажи, шопинг, разнообразни заведения, музика на живо, детски кътове, аквапарк, спорт, водни спортове, пясъчни плажове и др


btn-scroll

Поморие

Поморие е третия по големина град на българското черноморие след Варна и Бургас. Съвременният град Поморие е разположен върху едноименен, тесен, скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море, на северозападния бряг на Бургаския залив. От юг, изток и североизток градът е заобиколен от морето, от север – от Солното езеро, като само от запад- северозапад, чрез тесен провлак, заливан твърде често от морето, се свързва с обширното Поморийско поле. В течение на хилядолетията конфигурацията на терена се е изменяла, поради което и селището е променяло своето местоположение. Сега на юг на 20 км е днешният град Бургас, на север на 18 км Несебър. Между тези два града преминава съвременната история на Поморие.

Поморийското солено езеро, прочуто в цял свят с лечебната кал, е безценното съкровище на морския град и неговия капитал. Уникалният лиман привлича като магнит милиони туристи. Много от тях пристигат в Поморие заради красивите и чисти плажове, но още повече са тези, които идват, за да търсят лек за всякакви болежки. От незапомнени времена калта от соленото езеро се е смятала за вълшебна.
При апликиране върху тялото, организмът реагира светкавично и сам изтегля онези минерали и микроелементи, които са дефицитни и от които се нуждае.
Калните бани и лугата от незапомнени времена са запазена марка на Поморие, а в последните години станаха причина куротът да бъде сочен все по-често като столицата на СПА туризма.
Целебната поморийска кал лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, гинекологични болки, простатити при мъжете, както и кожни заболявания – псориазис, невродермит. Тя влияе и на всички жлези с вътрешна секреция.

Поморие е прекрасен курорт, който съчетава лятна почивка на море и лечебни процедури с единствена по рода си лечебна кал. Апартаменти Sea Garden са идеално място за почивка и релакс по всяко време на годината. Като наши гости можете да се възползвате от различни услуги и развлечения: процедури в санаториума за калолечение, масажи, шопинг, разнообразни заведения, музика на живо, детски кътове, аквапарк, спорт, водни спортове и др.

Ще се радваме да бъдете наши гости и да се насладите на прекрасна почивка, да се върнете отново и да станете наши редовни клиенти.